[...] i najmocniejsze składniki anaboliczne: - ekdysteron - methoxyflavon. Składniki te powodują - 7-10% wzrost czystej masy mięśniowej - oraz w takim samym stopniu zmniejszają poziom tkanki tłuszczowej. Ekdysteron jest mocnym antyoksydantem. Preparaty z ekdysteroidami, których głównym przeznaczeniem jest przyspieszenie wzrostu masy mięśniowej u [...]
[...] w okresie intensywnego treningu. Oznacza to, iż dostarcza pełnowartościowe białko bez zbędnych ilości cukrów i tłuszczy. Charakteryzuje się ono szybkim wchłanianiem, wysokim poziomem aminokwasów rozgałęzionych oraz wysoką wartością biologiczną. Białko pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej oraz przyczynia się do jej wzrostu. Zalety stosowania [...]
[...] Ich głównym zadaniem jest stymulacja rozwoju i podtrzymanie żeńskich cech płciowych. Wykazują niezwykle słabe działanie anaboliczne na rozwój tkanki mięśniowej, a ich wysoki poziom sprzyja odkładaniu tłuszczu i zatrzymywaniu wody w tkankach. Tak więc zwiększona zawartość estrogenów w organizmie kobiety oraz bardzo niski poziom testosteronu ( [...]
[...] 50% całej ilości używanych tłuszczów. Dzienna norma wynosi 60-80 g. Rzecz w tym, że w olejach roślinnych zawarte są biologicznie aktywne substancje, pomagające obniżyć poziom cholesterolu we krwi, co z kolei chroni nasze naczynia krwionośne przed rozwojem miażdży- cy (sklerozy). Jeśli wziąć pod uwagę, że nadmiar cholesterolu we krwi [...]
[...] zarówno formę psychiczną, kondycję fizyczną jak i funkcjonowanie wielu układów i narządów. Nie tylko upływ czasu, ale również szereg innych czynników wpływać może na poziom androgenów w męskich organizmie. Stres, przetrenowanie bądź zbyt niska aktywność fizyczna, niewłaściwa dieta, nadwaga i otyłość, stosowanie niektórych leków – w tym [...]
[...] zwiększać. Samo doświadczenie ze spalaczami i substancjami o działaniu pobudzającym w nich zawartymi nie stanowi jedynego kryterium doboru. Bardzo istotny jest też poziom tkanki tłuszczowej („bf” – body fat). W zasadzie mężczyźni z poziomem tłuszczu przekraczającym 20%, i kobiety z „bf” wyższym niż 30%, wg wielu ekspertów w ogóle nie [...]
[...] czosnku - w tym szczególnie ważnej dla organizmu allicyny. Związki siarkowe czosnku pospolitego (w tym allicyna) wykazują silną aktywność antyoksydacyjną. Zmniejszają o 60% poziom zniszczeń wywoływanych przez wolne rodniki. Jednocześnie podnoszą o 40% poziom wewnętrznych antyoksydantów, samodzielnie produkowanych przez ludzki organizm. Typem [...]
[...] wydolnościowy trwa kadiego dnia 40-90 minut, ale radzi przy tym uważać, żeby nie popaść w przetrenowanie. "Polegaj na tym, co widzisz w lustrze." Kiedy już osiągniesz taki poziom redukcji tkanki tłuszczowej, o jaki ci chodziło, ogranicz trening wydolnościowy, by nie wyglądać zbyt płasko. Twój trening siłowy o wysokiej intensywności pozwoli ci [...]
[...] n-6 występującego w organizmie w dużych ilościach. Stopień uwalniania AA z błon komórkowych zależy od zawartości tego związku w tychże błonach. Ten fakt sugeruje, że poziom kwasu arachidonowego w błonach komórek mięśniowych obniżany poprzez długotrwałe stosowanie tranu może zmniejszyć produkcję PGF2alfa w mięśniach szkieletowych. Pokazuje [...]
[...] n-6 występującego w organizmie w dużych ilościach. Stopień uwalniania AA z błon komórkowych zależy od zawartości tego związku w tychże błonach. Ten fakt sugeruje, że poziom kwasu arachidonowego w błonach komórek mięśniowych obniżany poprzez długotrwałe stosowanie tranu może zmniejszyć produkcję PGF2alfa w mięśniach szkieletowych. Pokazuje [...]
[...] z sacharozy. Ludzkie ciało nie absorbuje palatynoza tak szybko, jak inne cukry ale palatinoza daje ciało trwała nadal energię. Palatinose również daje stabilnego poziomu cukru we krwi. Stabilny poziom cukru we krwi i kontynuuje długotrwałe energia będzie miała ogromny wpływ na wydajność i wytrzymałość. Woskowy Kukurydza - woskowa [...]
[...] glukozy, podtrzymując ją do natychmiastowego zużycia w postaci energii. To automatycznie redukuje ilość tłuszczu powstającego w organizmie. Zielona herbata intensyfikuje też poziomy utleniania tłuszczy i produkcji ciepła, które wytwarza energię (kalorie) nawet bez wysiłku. Poziom metabolizmu jest szybszy, co oznacza że więcej kalorii zostaje [...]
[...] z którą trudno jest uporać się przy zastosowaniu konwencjonalnych metod żywieniowych. Warto jednak by uczestnicy mieli elementarne pojęcie na temat żywienia (chodzi tutaj o poziom BASIC dotyczące np. tego jakie produkty sąźrodłem białka, a jakie tłuszczu i węglowodanów). Do czego posłużyć może mi wiedza zdobyta na szkoleniu Nie ulega [...]
[...] z którą trudno jest uporać się przy zastosowaniu konwencjonalnych metod żywieniowych. Warto jednak by uczestnicy mieli elementarne pojęcie na temat żywienia (chodzi tutaj o poziom BASIC dotyczący np. tego jakie produkty są źrodłem białka, a jakie tłuszczu i węglowodanów). Do czego posłużyć może mi wiedza zdobyta na szkoleniu Umiejętne [...]
[...] że poprzez odpowiedni trening połączony z właściwym odżywianiem można kształtować pewne cechy morfologiczne organizmu, na przykład zwiększać masę mięśniową czy też redukować poziom tkanki tłuszczowej. Zagłębiając się nieco bardziej w temat, spotykamy się z pojęciem treningu tlenowego. Ćwiczenia tlenowe, inaczej zwane aerobowymi, to taki rodzaj [...]
[...] ryżu i schłodzenie, a następnie podgrzewanie i schładzanie, im więcej razy wykonamy taki cykl tym więcej skrobi opornej te produkty będą miały i tym mniej podniosą one poziom cukru we krwi i tym dłużej ta skrobia będzie się uwalniać, zapewniając powolny dopływ cukru do krwi. Przed spożyciem warto dodać łyżkę oleju kokosowego oraz szczyptę [...]
[...] z którą trudno jest uporać się przy zastosowaniu konwencjonalnych metod żywieniowych. Warto jednak by uczestnicy mieli elementarne pojęcie na temat żywienia (chodzi tutaj o poziom BASIC dotyczące np. tego jakie produkty sąźrodłem białka, a jakie tłuszczu i węglowodanów). Do czego posłużyć może mi wiedza zdobyta na szkoleniu Nie ulega [...]
[...] ciąg: -przysiad: Mam jedno pytanie odnośnie testosteronu - zadane na końcu, najpierw opis przypadku :) Mam 50 lat, patrząc wstecz teraz widzę, że zawsze miałem za niski poziom testosteronu - miałem niewielką ginekomastię, tendencję do +10kg, byłem raczej słabszy fizycznie niż kumple, bardziej "ciapowaty" ;) mniej agresywny. Na szczęście [...]
[...] do swiata sportów silowych przez sportowców ze "wschodniego bloku", którzy przez dekady dominowali w dyscyplinach silowych. Protodioscyny w bezposredni sposób podwyzszaja poziom hormonu lutenizujacego (lutropina, LH). LH wiazac sie z receptorami znajdujacymi sie na powierzchnii komórek Leydiga powoduje wzrost syntezy cyklicznego AMP (cAMP) i [...]
[...] zdrowia odgrywa tu składnik octu jabłkowego pektyna. Jest to substancja balastowa, poprawiająca procesy trawienia i pełniąca szereg pożytecznych funkcji w organizmie: obniża poziom cholesterolu we krwi, poprawia stan naczyń krwionośnych, zapobiega miażdżycy, nadciśnieniu itp. Ocet jabłkowy zawiera także witaminę E , uważaną za jeden z [...]